NEWS: Nová 86 bude Scion?

Monday, 11th October, 2010

Autoblog zveřejnil nové informace o FT-86. Blog cituje deník The Wall Street Journal a web Toyobaru.net, podle kterých se bude nová zadokolka v USA prodávat pod značkou Scion a bude se od Toyoty v řadě věcí lišit.


Hlavní změnou má být především použití 2.5 litrového boxeru namísto menšího dvoulitrového, který má pohánět verzi z Toyoty a Subaru. Objevují se také první spekulace o názvu auta, které má být s velkou pravděpodobností označené jako Scion FR-S.

Ten má být navíc o něco hranatější, aby auto příliš nekonkurovalo dceřiné značce Lexus a jeho modelu IS. Důvod proč se Toyota rozhodla auto za oceánem prodávat jako Scion je poměrně logický, značka totiž v posledních letech čím dál více upadá a 86 má být její spásou.

Nově se také začalo mluvit o ceně auta. Ta má začínat na hranici 25 tisíc dolarů, tedy o 5 tisíc více, než byl původní záměr. Při dnešním kurzu je to zhruba 440 tisíc korun, ale evropská verze bude s největší pravděpodobností dražší.

Když už jsme u té evropské verze, tak se radši posaďte, protože následující věc Vám asi moc velkou radost neudělá. FT86 má být podle nejnovějších informací prodávána na evropském trhu pouze ve verzi Subaru. O tom se ale zatím více informací neobjevilo. Produkční verze FT86 se poprvé objeví na dubnovém newyorském autosalonu.

Autor fotek: Drew Phillips

Tags: ,

Posted in 86 Life

11 Responses to “NEWS: Nová 86 bude Scion?”

  1. Dexxi says:

    Tak to nejsou vážně nic moc zprávy…

  2. Zemosh says:

    s tim subaru se to dalo cekat, lidi v evrope jsou zvykli za subaru platit vic nez za toyotu

  3. Mike says:

    no co.. uz vidim jak si tam zaprisahli srdcari budou davat znacku toyoty :D

  4. Dexxi says:

    To Mike: to není jen o znáčcích, minimálně předek bude jinej…

  5. Neri says:

    To je blbost, proč by teda vystavovali FT 86 v Ženevě i teď v Paříži, když se tady teda nebude prodávat.

  6. Spitfire says:

    Bude se tu prodávat, jen bude mít jiný logo na kapotě. :)

  7. Onyx says:

    ..hlavne aby byla prdel to ridit a nebyla to nejaka zapraskana 1.5ka s otevrenym diferakem.. ;-)

    Znacek si na to pak kazdej muzeme dat jakej chceme. Z pohledu americkyho trhu to ale jistej smysl ma. Toyota je usedla znacka pro stariky. Scion je energicka odnoz pro mlady (kterejm to starici zaplatej)..

  8. winie says:

    no zalezi s jakym to bude motorem. pokud budou oba, tak by to i slo. ale tesil sem se na toyotu. kazdopadne jsem zvedavej na cenu a to hodne. je dost mozny ze budu jednim z prvnich zajemcu:-)

  9. Onyx says:

    No, nech se prekvapit Winie. Zadna lace to ale nebude, to si nemyslim. Toyota namlsala lidi a pak zjistili, ze aby to dostalo ocekavanim, budou do toho muset nasypat vic.
    Trochu se zacinam bat toho, aby si to tady nekdo nevysvetlil spatne a nezacal stavet tohle auto cenove vedle 370Z.. V tyhle firme je fakt mozny vsechno..

  10. Awatar says:

    Hlavně aby byla turbo verze s náhonem na zadek a za dobrý prachy. B-) A je jedno jestli Subaru, Toyota nebo Scion.

  11. gee says:

    Podla mna su to pomerne dobre spravy, som rad ze o hybride v tejto sprave neni rec, vrah ho zvazuju kvoli uspechu hondy crz, nech to ma aku znacku chce aj boxer aj radovy zazehovy motor budu snad dobre hlavne nech to nie je hybrid, alebo diesel.

Leave a Reply