Zakusha!

Thursday, 28th January, 2010

Asi jste si všimli, že nás už dlouho baví vše, co navazuje na japonskou bosozoku kulturu. Nedá se úplně říct, že jsme fanoušci těch tupců, co po nocích jen tak pro srandu mlátí lidi tyčema, ale jinak si sedáme na zadek ze všech těch takeyari, onikyanů a podobných věcí, které nedokážeme ani pořádně vyslovit. Na boso scéně ale není 86 příliš oblíbená, je až moc malá a nikdy nebyla vpodstatě luxusní vůz, narozdíl od Soarerů a nebo Crest. A právě proto jsme spadli ze židle, když jsme při brouzdání na webu Aszoku narazili na tohle Trueno s nafouklými blatníky a typickým “bambusovým” výfukem.


Osud téhle netradiční 86 nebyl příliš příznivý soudě podle jejího nabouraného předku. Majitel s ní prý prý často jezdil bokem, jak je u hachi zvykem, a to znamená že dříve nebo později přijde na větší nebo menší lámání plechů.

A teď se pozorně podívejte na přední část dnešního Truena. Vidíte to, co se schovává pod kapotou, která na sobě měla před bouračkou typický boso sharknose předek? Přesně tak, je to mezichladič. Pod tou zničenou kapotou je totiž CA18DET z Nissanu.

V každém rohu najdete poctivých čtrnáct krát jedenáct palců železa v podobě SSR Mk I. s 180/60 gumami. Jen pro představu, takové gumy bývaly na sériových příplatkových 6″ kolech.

Víme, že většina z Vás preferuje 86tky postavěné klasicky a za účelem vyblbnutí se za volantem, ale popravdě, tohle taky nemusí být úplně k zahození ne? Původní příběh si můžete přečíst na Aszoku a pokud máte čas, tak Vám doporučujeme podívat na zbytek věcí z toho dvora. Jestli Vás totiž neposadí na zadek tahle 86, tak vše ostatní, co se tam válí určitě ano.

Tags: , , , ,

Posted in Cars

10 Responses to “Zakusha!”

  1. soundix says:

    pěkný…ale vypadá jako levin …

  2. Zemosh says:

    Na predku byl sharknose, takze bych se neridil batnikem a kapotou. Zadni svetla jsou kouki trueno, proto bych rek ze pujde nejspis o trueno.

  3. Kid Karola says:

    I like the Gurancha (Grand-Champ) style but not so much on Levin.
    Uchibori N2 Trueno looks quite cool very metallic paint! And fast too!

  4. Andrej says:

    Dik za linky páni. Ti japonci si fakt nevážia to čo majú. Inak neskutočne zaujímavá a jedinečná 86ka, to treba priznať..

  5. Franczz says:

    Hustýýý

  6. soundix says:

    to Andrej…u nich je to tak jako u nás Š120…s tim rozdílem ,že 120cítka neni tak populární…

  7. Spitfire says:

    No ke 120ce bych to zrovna nepřirovnával :-)

  8. gred says:

    tak si tak řikám,neni to ona? http://86ers.org/86-life/pic-bosozoku-86/

  9. Zemosh says:

    mozna i jo no

    btw pekna C10 ;)

  10. gred says:

    cože?jaká?:D:D

Leave a Reply