Turtle Wax

Tuesday, 2nd March, 2010

Jak tak procházím naše starší posty, tak si uvědomuju, že se tady už dlouho neobjevila žádná čistě závodní 86. Tak to dnes změníme, protože se nám podařilo v útrobách japonských webů najít jeden opravdu slušný N2 Levin.


Kvůli kombinaci ne příliš fungujícího Google Translatoru a opravdu divného stylu psaní japonských blogů se nám bohužel nepodařilo zjistit příliš informací, ale i tak určitě řada z Vás uzná, že nejde jen o nějaký další omlácený polovrak na prasení. Tohle kupé, kterému majitel říká poměrně výstižně “tank”, se zúčastňuje především závodů třídy N2S, která je prakticky stejná jako nám všem známá N2 pouze s tím rozdílem, že auta musejí používat semislicky. Tank konkrétně používá nové Advany A050 roztažené na 9.5 palců širokých Watanabe.

A na těch se Levinu podařilo letos v lednu na AE86 Festivalu na Tsukubě zajet okruh za 1.04.6″. To není úplně tak špatný výkon, když uvážíte, že je řidič amatér a nemá podporu žádného shopu ani týmu. Jen pro představu, ti nejrychlejší jako TRD, Tec Arts a nebo Techno Pro Spirits zajíždění na slickách kola za 1.01″.

Po technické stránce je to pro nás ale bohužel záhada, protože se nám nikde nepodařilo najít žádný speclist. Jediné, co víme je to, že 4AG běží na dva karburátory Solex a že má klikovou hřídel z AE92 a ojnice z AE111. Dále už můžeme pouze hádat z téhle rozmazané fotky. Za zmínku stojí sériový vodní chladič, který může někomu přijít jako hloupost u čistě okruhového auta, ale v téhle oblasti neměl 4AG nikdy výrazné potíže. Tušíte někdo, co je zač ta tyč vedoucí z uchycení rozpěry mezi domky tlumičů?

Oficiální AE86 N2 závody se už dlouhou dobu nejezdí, ale i tak si tato série stále drží obrovskou popularitu a amatérské závody na jejich bázi se v Japonsku pořádají několikrát do roka. Jeden takový závod s anglickými titulky si můžete prohlédnout na Youtube.

Tahle okruhovka ale není jediná Toyota, která se povaluje u pána s přezdívkou Mr. Turtle v garáži. O těch napíšeme ale někdy později.


Tags: , , ,

Posted in Cars

2 Responses to “Turtle Wax”

  1. Dexxi says:

    Ta nezbedná tyč by mohla spojovat horní a dolní rozpěru, u některých vozů jsem to viděl… Jinak super závoďák a skvělý článek :)

  2. Rosta says:

    krasnej zavodak,supr kategorie paradni okruhy to se mr turtle ale ma.

Leave a Reply