AAAAAAAAA63

Friday, 12th March, 2010

Kolik z Vás dokáže jednoznačně říct která stará Toyota je Vaše nejoblíbenější? Možná si myslíte, že tady na 86ers bude jasně vítězit AE86, ale zdání může klamat…


… Já bych totiž udělal cokoliv, abych mohl vyměnit svůj Levin za takovouhle Carinu GT-R. Nevykládejte si to špatně, moje 86 mě opravdu baví, ale postavte jí vedle dvoudvéřové Cariny a Levin bude vypadat jen jako malý eco sporťáček (díky Stquenovi za tohle výstižné označení).

Tahle AA63 z roku 1984 má sice o pár dveří navíc, ale to jí podle nás neubírá na kráse. Možná to říkám jenom kvůli tomu, že mi 86 už nějak tak zevšedněla, ale při pohledu na dobře udělanou Carinu mám o něco větší radost než při projíždění milionem fotek naprosto špičkových Coroll. Možná za to může fakt, že výborných 86 je všude spousta, ale takováhle Carina mě prostě láká víc.

Ale moje emo výlevy Vás určitě nezajímají, takže se pojďme podívat na samotné auto. První věcí, která Vás určitě praštila do očí stejně jako nás, byla sada kol Hayashi Street, která nevypadají špatně snad nikdy a na ničem. Konkrétně jde o 14″x8″, které jsou obuté do 185/60 gum.

Jak první “A” v kódu auta naznačuje, pod kapotou je “áčkový” čtyřválec a nejedná se samozřejmě o nic jiného než náš milovaný 4AGE. Nejde zde ale o swap, na který jsme tady vcelku zvyklí, Carina GT-R byla speciální edice osazená tímto motorem přímo z továrny. Ten sice není nějak extrémně upravený, ale v kombinaci s TRD podvozkem dokáže s autem i tak celkem příjemně zacvičit. Samotné tlumiče jsou vpředu doplněny o Cusco camber plates, na kterých je na závěr přidělaná rozpěra mezi domky tlumičů.

Interiér si také neprošel žádnými extrémními změnami. Jedinou změnou byl Nardi volant, který je víceméně povinností a také polorám, díky kterému už nikdo neotravuje s odvozem, protože se dozadu nikdo nevejde. V autě zůstalo také elektrické ovládání oken a klimatizace.

Takže otázka je jednoduchá, neválí se někomu doma dvoudvéřová hardtop Carina? Cena téhle byla 80 tisíc.

Tags: , , ,

Posted in Cars

4 Responses to “AAAAAAAAA63”

  1. Dexxi says:

    Je to pěkné autíčko. Ale čeho jsem si všiml, že zde na blogu není první, které má na pozadí ceduli FLYRAT :)

  2. Zemosh says:

    U Flyrat maji uzasny kouksy, a ne jenom toyoty, takze to nejspis neni ani posledni.

  3. Isidro says:

    i like the car, but how can you use the rear seats?

  4. Franczz says:

    dont need rear seats…

Leave a Reply