Pics: Muscle

Tuesday, 16th March, 2010

V roce 1973 přišla Toyota s liftback verzí v té době již tři roky vyráběné první generace Celici, která je v Evropě velmi ceněným kouskem. Podařilo se nám najít fotky japonského modelu 2000GT, který měl pod kapotou dvoulitrový motor 18R-G udajně obdařený karburátory Solex. Popravdě o těchto Celicách prakticky nic nevíme, ale pro bližší info se můžete kouknout například na to, co o nich sepsal Jakub na partaj.cz

Na první pohled je jasné, že se japonští designéři při navrhování auta těžce inspirovali  americkými  pony cars jako byl Ford Mustang, ale svými kompaktnějšími rozměry si nás Celica získala víc. Také nám přijde přeci jenom trošičku sofistikovanější, než americká auta, která byla většinou postavena stylem “vemte dvě traverzy a dejte na ně motor z parníku”.

Více Vám o téhle RA25 Celice z roku 1973 bohužel neprozradíme, protože jsme o ní nic víc nenašli. Jediné, co víme je, že ty zlaté čtrnáctipalcové Watanabe RS mají vpředu šířku 7,5″ a vzadu 8,5″. ET je relativně “decentní” na předku, kde má -3 a vzadu o něco větší -13. Předek je ale o něco málo vylezlejší díky pětimilimetrovým podložkám.

Tags: , , ,

Posted in 86 Life

5 Responses to “Pics: Muscle”

  1. Franczz says:

    Jen pro upřesnění, vím, že to sem až tak nepatří, ale ať nejste za zeleninky – Mustang je pony car, nikoliv muscle. Muscle cary reprezentoval od fordu Fairlane (zejména verze Cobra), od chevyho chevelle (ano, camaro je taky pony) a od Dodge Charger (challenger opět menší, tedy pony…).

    Jinak tuhle celicu (krásná!) má kamarád, opravdu má dvoulitr se solexy (větší ségra mýho 2-TG) a bude k vidění na Mělnickém srazu sportovních aut, kde bude tradičně spousta japonců. Už teď vím, že tam bude min jedna hachi a mr2… :) Sraz je poslední týden v květnu, doražte! :)

  2. Spitfire says:

    Víme co je to pony car, ale muscle zní líp :-D

  3. Zemosh says:

    upraveno, ja to nevedel :)

  4. Slappy says:

    So sexy!

  5. Dapip says:

    Nice celica…

Leave a Reply