Cali OG style

Wednesday, 7th April, 2010

Za měsíc to bude přesně rok, kdy se zde objevila dvojce trochu odlišných Coroll než na které jsme zde zvyklí. Nedávno se nám Dave, kterému jsme do Kalifornie před rokem poslali pár našich samolepek znovu ozval a nás napadlo se zeptat, co se u něj za tu dobu změnilo. A odpověď se nám opravdu líbila.


Dobře, asi to není ta nejnaleštěnější 86 na světě. A asi také ne ta nejvýkonnější. Ale komu to vadí? Auto slouží svému účelu, je s ní i tak velká prdel a to nejdůležitější je, že jí má její majitel rád. A o to jde podle nás především.

Určitě si touhle dobou už většina z Vás ťuká na čelo při pohledu na ty dvě mlhovky. Nejsou připevněné zrovna dvakrát precizně a jejich umístění také není vybrané příliš s ohledem na estetiku celého auta. Kdo ale vlastní 86 a byl se s ní někdy projet po nocích za městem, tak moc dobře ví, proč tam jsou.

A také Vám už nejspíš teď došlo, že se s touhle 86 Dave jednoduše nesere. A nic víc asi ani nemá smysl psát, protože tahle ‘rolla mluví prostě sama za sebe. Některá auta jsou jen auta a některá mají takové charisma, že Vás dostanou do kolen ať chcete nebo ne. A je jedno jestli se Vám líbí nebo hnusí.

Auto sedí na oblíbených Ground Control coilover sleevech vpředu a Kayaba AGX tlumiči ve všech čtyrech rozích. Přední pružiny mají na Corollu docela krutých 10kg/mm vpředu a na drifty standardních 6kg/mm vzadu. A taky tam najdete hromadu drobností od T3, od NCRCA, tension rods po stavitelnou panhardku a tak dál. Prostě vše, co potřebujete, aby se Vám sériový podvozek při lítání bokem na suchu nerozpadl (majitelé 86 opět určitě přikyvují hlavou). No a ten Nardi Classic na obrázku nahoře je samozřejmě povinností.

Zbytek úprav je vcelku strohý, protože 86 stojí a padá na nastavení podvozku a to už má Dave vyřešeno. Jedinou další věcí, která si zaslouží pozornost při klouzání se bokem je spojka, protože každému občas ta noha uklouzne a omylem do ní sem tam kopne. A proto je v Truenu o něco odolnější Heavy Duty set od Action clutch.

A to je asi opravdu vše, co o téhle vraždě jde napsat. V jednoduchosti je prostě krása a komu se to nelíbí, ať si …

Tags: , , , ,

Posted in Cars

7 Responses to “Cali OG style”

  1. Ryba says:

    tak to je dobrej brutál. A takovýhle auto mu v Cali prochází?:D

  2. David says:

    thanks Mike for the awesome article. cant wait for the new stickers;)

  3. JackCY says:

    Nice car, it definitely has a soul.

  4. Franczz93 says:

    do čípy, to je přesně vono! :)

  5. Rosta says:

    to je styl a uvnitr ten ventilator a to prasatko

  6. SilverFox says:

    Je to stylovka. Ovšem nedokážu si představit tohle vyvtvořit v našich zeměpisných šířkách. Neměl bych to srdce “zničit” tu tak raritní autíčko.

  7. Franczz93 says:

    Já jo, moooc mě to inspirovalo!

Leave a Reply