Mini Killer

Friday, 9th April, 2010

Pokud Vám připadá tunová 86 příliš těžká a přesto si nutně potřebujete koupit nějakou 80’s Toyotu na hraní, zbývá vám v záloze ještě jeden trumf: KP60 Starlet. Tahle malá nákupní taška se sériovou váhou 750kg a pohonem zadních kol uspokojí i ty největší úchyly. Co ale dělat s autem, které má pod kapotou pouze miniaturní litrové K motory?


První, co většině z Vás určitě proletělo hlavou, je samozřejmě 4AG. Ale co když Vám už opravdu nadobro jeblo a ostrá 1.6 z Corolly Vám nestačí? Pak se můžete vydat stejnou cestou jako Michael z kanadského Ontaria, kterému patří tento KP61 hybrid. Původně měl jít do auta “pouze” dvacetiventilový 4AG, ale protože ho nebavilo čekat na díly z Japonska, tak sáhl po něčem více dostupném v jeho končinách…

Nedivte se, pokud Vám tento motor na první pohled nic neříká, v této poloze ho totiž uvidíte jen málokdy. Většinou ho spatříte otočený o 90°, jde totiž o dvoulitrový 3S-GE druhé generace pocházející z předokolkových Celic a MR2 s motorem uprostřed, ve kterých je taktéž uložený napříč. Není to BEAMS, který se zde čas od času objeví pod kapotou nějaké 86, ale přeplňovaný 3S-GTE z roku ’92.

240 sériových koní je lehce nakopnutých pomocí hybridního T3/T4 turba sedícího na topmount svodech Lunatech a plně programovatelné řídící jednotky Haltec E6X. To je podle nás tak akorát na to, aby Vám Starlet rozmixoval vnitřnosti a zároveň jste se nezabili během prvních dvou zatáček. Poslední velkou úpravou je pak W55 převodovka ze starších generací Toyoty Supra. Docela by nás zajímalo, jak jí tam narval…

Oproti tomuto šílenému swapu jsou všechny ostatní úpravy na autě už nevýrazné drobnosti, snad až na podle nás naprosto perfektní Advany A3A v rozměru 14×6″. Ruku na srdce, kolik z Vás by mělo odvahu do toho sednout a dát plyn na podlahu?

Tags: ,

Posted in Cars

9 Responses to “Mini Killer”

  1. Lady_Z says:

    ja bych si klidne na plnej plyn slapnul :) A Vik urcite taky :)

  2. Zemosh says:

    Pred casem jsme tu upozornovali na jeden starlet naprodej, nastesti zustal na slovensku.

    http://garagenameless.blogspot.com/

    Snad ho tu budeme moct ukazat az bude hotovy …

  3. Franczz93 says:

    No jasný… :) To je mazec, by jen hořel… :)

  4. JackCY says:

    ta musí dobře tancovat :)
    jenom ty nárazníky jsou hnus největší
    by mě zajímalo jak prochází technickou? když to má až takovýhle úpravy, jinej motor, převodovku, atd.
    pane řidič copak to tu máme, KP61, no to vidim ale uvnitř máte něco jinýho :D

  5. Dexxi says:

    Na to sere pes, hlavne ze to jede bokem! :-)

  6. Slappy says:

    I like this car a whole lot

  7. stqeno says:

    Nj US/kanada, do osobni majetku se ti nema pravo kto srat. Brzdi to, zataci, sviti a drzi pohromade takze urady nema co zajimat co je pod kapotou :)

  8. Rosta says:

    chtel bich videt jak to jazdi

  9. marcel says:

    which arches are it???? :-)

Leave a Reply