Nakayama Racing DTCC Levin

Friday, 30th April, 2010

Připadaly Vám Corolly ze šampionátu N2 jako vrchol všech okruhových 86? Tak to pro Vás dnes máme menší překvapení. Věřte, že je ještě něco o kousek bláznivějšího.


V Japonsku totiž existuje ještě jeden seriál pro okruhové Corolly, který po oficiálním ukončení šampionátu N2 získal pomyslný titul nejextrémnějších závodů s AE86. Jeho název je DTCC: AE86 One Make Race.

I když v DTCC startuje řada na první pohled obyčejných Coroll, přední místa vždy patří šíleným strojům jako je tento. Má ho na svědomí Nakayama Racing, kterého někteří z Vás možná znají již z N2 závodů z Hot Version, kde se jednou za čas objevil.

DTCC má v principu mnoho věcí s N2 společných. Auta musí používat atmosférický 4AG a mají také stanovenou minimální váhu. DTCC ale navíc umožňuje použít písty s jiným vrtáním (zdvih musí být zachován) a úpravy karoserie jsou také benevolentnější. Toho jste si ale kvůli tomu obrovskému křídlu už určitě všimli.

Kdo ví, jak by si auto vedlo, kdyby se postavilo na okruhu vedle aut z N2. Myslíte, že by na Tsukubě vytřelo ostatním zrak? Pokud Vás NR Levin zajímá, můžete si ho detailně prohlédnout na majitelově japonském blogu. Další obrázky najdete také na webu Jona Sibala a o DTCC se dočtete více v angličtině na Hachiroku.com.au a nebo na oficiálním webu šampionátu.

Tags: , , ,

Posted in 86 Life

2 Responses to “Nakayama Racing DTCC Levin”

  1. kari03 says:

    maju aj stanovenu prevodovku a gumy?lebo ma polosliky

  2. Spitfire says:

    S gumama nevim, ale převodovky jsou klasický T50 + TRD vnitřnosti

Leave a Reply