motorFIX kombík je zpět!

Wednesday, 1st September, 2010

Dělat web jako 86ers znamená být neustále ve střehu a obcházet všemožné weby pro nejčerstvější informace. Je to občas docela zabiják času a vlastně ani nevíme proč to děláme… A tak jsme pár dní prozevlovali a hele, ono se nám to vymstilo. Propásli jsme totiž zprávu z dílny motorFIX, kterou jste asi zaregistrovali sami na ostatních blozích. FIXové totiž dokončili opravu snad nejznámějšího E70 kombíku na světě.


Jak už jsme psali minule, jejich 70 šla na jarním Drift Matsuri přes střechu. Čekali jsme, že to bude její konec, ale jak je vidět auto opět jezdí a dokonce mu nehoda nakonec i prospěla.

Srovnanou karoserii doplnil nezbytný rám, kluci si totiž nejspíš uvědomili, že měli při kotoulu celkem štěstí vzhledem ke stavu kastle.

Nový lak kromě interiéru dostal i motorový prostor, kde zůstal starý dobrý 20v Blacktop.

Výraznou změnou prošel ale také podvozek, který nás trochu překvapil. U auta, které je určené na klouzání jsme čekali nějaké nesmyslné coilovery, místo toho ale chlapci šáhli po velice sofistikovaných Bilstein tlumičích. Za zmínku určitě také stojí, že auto na zadní nápravě stále používá listové pružiny.

A nakonec přibyly i drobnosti jako zadní víko kufru a další plechy provrtané skrz naskrz, aby aspoň trochu kompenzovaly ty kila navíc, které k rámu patří.

O tom, že se nový kombík funguje více než dobře, se můžete přesvědčit na jejich nejnovějším videu.

Tags: , , , ,

Posted in Cars

4 Responses to “motorFIX kombík je zpět!”

  1. Franczz93 says:

    ta je prostě úplně nejlepší, takhle bych to bral… :)

  2. onelungderryl says:

    always have the coolest stories on here!

  3. Spitfire says:

    Thanks mate! Love that red Trueno of yours, I just missed an auction for a similar set of Hoshino Impuls’. We’d love to feature your car as well, drop us a line at info@86ers.org if you’re interested.

  4. Malejyetti says:

    Yes man

Leave a Reply