GRIPPIN’

Tuesday, 15th February, 2011

Ach jo, to je fakt průser jak ten čas letí. Už je to totiž měsíc, co se tady naposled objevil příspěvek o nějaké normální 86. A tak si dáme na chvilku pauzu od všech těch videí a podobných blbostí a ukážeme si nějakou pořádnou Corollu, ať furt nečumíme jen na ty ženský, žejo.


Většinou si v těhle případech nemůžeme vybrat o čem psát, ale dneska jsme narazili na jeden Levin z Japonska, který si o to přímo říká. Tentokrát totiž nejde o rozpadající se kopu šrotu co umí jezdit jen dveřma napřed.

Klíč k úspěchu je v tomhle případě jasný: bronzové TE37, Goodline nárazník a blacktop točící 9000 otáček pod kapotou. Žádný zbytečný hlouposti navíc, ale taky žádný důležitý věci opomenutý – tenhle Levin má všechno, co víkendová okruhovka nesmí postrádat. Bezpečnostní rám, vyztuženou karoserii, chladiče a budíky všech druhů a samozřejmě i skořepinu a pásy. You name it, we got it.

Další samozřejmostí je i adekvátní podvozek a samosvor, to ale snad ani nemá cenu zmiňovat. Za ty dva roky jsme totiž neviděli jedinou 86, která by tyhle dvě základní věci měla sériové. A díky tomu že je většina gripařů postižená potřebou natáčet si všechny onboardy s dataloggery (a to je dobře), můžete se nyní podívat jak tenhle setup funguje v praxi. Na jeho nejnovějších záběrech z konce loňského roku se můžete podívat jak se auto obuté do nových semislicků Advan A050 prohání na jedné z verzí okruhu YZ Circuit. Pokud máte náladu, můžete to porovnat i se záběry z druhého layoutu okruhu, na kterém se prohání na běžných silničních gumách. I když to vypadá, že oboje gumy dokážou vyvinout přibližně stejné přetížení v zatáčkách, rozdíl v nájezdové rychlosti je tam opravdu znát.

Tags: , , , ,

Posted in Cars

Leave a Reply