Only in Japan vol. 7: Hardcore edition

Monday, 28th February, 2011

Posledních pár příspěvků bylo vám všem určitě udělalo radost, tak je na čase vám jí zase zkazit. Po delší době dáváme dohromady další díl naší série Only in Japan, která pravidelně rozvíří emoce líp než turecká telenovela.


Začneme zlehka. Tomuhle zenki Levinu na první pohled moc nechybí, dokonce je na něm i poměrně vzácná “rotating grill” přední maska. Zato Trueno vedle něj je na tom o něco hůř. I když je kastle odepsaná, věci jako SSR nebo přední kouki nárazník by na aukcích vynesly víc než se může zdát.

Tahle 86 má to nejlepší už asi taky za sebou. Za ty zadní světla dáme cokoliv! A kromě toho je to GT-Apex, takže by se z ní dalo vytáhnout pár chuťovek jako klimatizace nebo ovládání oken v elektrice. A kdo ví, třeba je v tomhle zenki i digitální přístrojovka.

A pokud vám jedna červená zenki panda s rotating maskou nestačila, tak tady máte ještě jednu. Tahle sice na první pohled vypadá, že se stala součástí místní flory, ale pod tím igelitem může být překvapivě nedotknutý kousek.

Nebo máte radši dvoudvéřové Corolly? Žádný problém, i pro vás tady něco máme. Tohle zenki kupé si podle samolepek na zadku auta užilo to nejlepší z 90. let.

Dobrá, dost Coroll, koukneme se na další sortiment z japonských kanálů a křovin. Tahle Celica taky zažila lepší časy…

… stejně jako tahle. Zajímalo by mě co ty lidi přinutilo svoje auta takhle odstavit a už se k nim nikdy nevrátit. Nebylo by lepší to prodat když už na to nemám prachy?

Tahle Celica aspoň stojí na svých kolech, ale taky z ní už asi moc nezbude. Ach jo, dneska by to mělo takovou cenu…

Tím bychom uzavřeli kapitolu Toyot. Máme pro vás ale malý bonus, protože při projíždění všech těch nečitelných japonskách blogů jsme narazili i na další veterány, které prostě nejde opomenout. Stačí se podívat na tenhle Kenemery Skyline GT a hned pochopíte proč.

Nebo o generaci novější C210 Skyline sedan, který je dnes stále ještě cenově dostupný a v kombinaci s nějakými pořádnými koly je to jeden z nejlepších shakotanů, který si umíme představit. Z tohodle už ale taky nic nebude.

A zpátky o dvě generace dozadu. Tahle vzácná Hakosuka kombi už asi taky nikdy nevyjede, ale jen si to představte na zemi a kolech!

Je to všechno síla, co? Ale aby vám těch veteránů nebylo líto, tak se nemusíte bát, Japonci takhle zahazujou i novější auta…

A to by asi už vážně stačilo. Fotky pochází hlavně z těchto (1, 2) japonských blogů. Ale otevírejte jen na vlastní nebezpečí. A nezapomeňte, tyhle věci se dějou i u nás.

Tags: , ,

Posted in 86 Life

10 Responses to “Only in Japan vol. 7: Hardcore edition”

  1. SilverFox says:

    Ta RSa už je teď někde na slovensku. Kéž by se všech těhle krásek taky někdo ujal.

  2. banpei says:

    I’ve even seen worse than this. For example the rusty Mazda Cosmo collection, or a bunch of KPGC10s… Amazing what cars people let rust in peace…

  3. winie says:

    ten kenemeri me dostal:-( a ta hakosuka wagon dorazila. Nejhorsi je, ze by se jeste dali zachranit.

  4. Skili says:

    ony by se daly zachranit i ty celiky ale stalo by to majlant ale nepochopim kdo to muze autu udelat jen tak ho nechat zreznout
    to ereso bych ale bral aspon na dily

  5. Lady_Z says:

    Za takovejhle vrak RS… by jsi dostal tak pul mega.. kdyz by to bylo origo ;-)… Jinak ty Celici.. to je hrozna skoda :-(

  6. SilverFox says:

    Já bych na to RSko snad ani nešáhnul. Jen zakonzervovat jak je. Když to budeš renovovat tak setjně 90 procent dílů vyměníš a už to nebude ono. Ten duch starýho závoďáka co se před pětatřiceti lety proháněl na plný pecky po RZtkách se vytratí. Píčovinu jako že to rozebrat na díly bych ani nezmiňoval.
    http://img600.imageshack.us/img600/897/44884.jpg

    Čeldy a Nissany určitě do parády.

  7. Lady_Z says:

    Jinak když by mi někdo házel tyhle auta s odkazy jestli jsou naprodej nebo je nějaká realná šance je zachránit tak bych se o to pokusil. Ale potřeboval bych pomoct je v JP hledat a mít v JP nějaké lidi co by s tim pomohly.

  8. Lady_Z says:

    ale jinak ten zigulik je taky dost fesnej v JP :-D

  9. jaroo021 says:

    ked tie masiny vidim takto hodene tak neviem co si mam o tom mysliet..kazdopadne skoda ich je

  10. Franczz93 says:

    chce se mi brečet a mlátit lidi…

Leave a Reply